Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fransız, keki

Fransız Keki

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fransız Keki

* İçindekiler:

125 gr tereyağı yada margarin
200 gr çikolata
1,5 tatlı kaşığı nescafe ( arttrıp azaltabilirsiniz yada hiç eklemezsiniz )
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 pk vanilya
1 pk den biraz az kaartma tozu
1 su bardağı un ( tepeleme değil )
Yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
öncelikle yağı eritiyoruz, ardından çikolatamızı ekliyoruz ve eritiyoruz hafif soğuduktan sonra diğer malzemeleri -un hariç-şeker,nescafe,yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz ardından unumuzu ekliyoruz en son olarak cevizlerimizi ekliyoruz
tam bunlar yapılırken fırını da önceden 160 dereceye getiriyoruz sıcak fırına, kelepçeli kaba koyduğumuz kekimizi atıyoruz yaklaşık bir 20-25 dk bişiryoruz ama işin püf noktası, kekin çok pişmemesi lazım yoksa kazık gibi olur walla : )

servis ederkende çikolata sos ile süsleyebilirsiniz ama annem nolcak o kadar çikolata dediği için ben pudra şekeri ile süsledim

işte bu kadar, hade kolay gele

neslihancım bende bu tarifi sana ithaf ediyorum kafamın etini yedin, ödevimi senin yüzünden yapamadım ama olsun afiyet olsun canım : ))

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com