Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hünkar, pirzolası

Hünkar Pirzolası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Pirzolası




Malzemeler:

1 kg kuzu pirzolası

3 adet yumurta

4 adet patates

1 çorba kaşığı un

1/2 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri

1 su bardağı sıvı yağ

3 adet kabak

1 kase mayonez

350 gr sarmısaklı yoğurt

Tuz
















Pişirme Süresi:

45 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Pirzolaları tuz ile döverek inceltin, üstlerine biber serpin Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağı alıp etleri arkalı önlü kurutmadan kızartın Bir tabağa alıp, bekletin Patateslerin kabuklarını soyup eşit irilikte doğrayın Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek, patatesler yumuşayana dek haşlayın Patatesler yumuşadığında robot veya tahta kaşıkla pürüzsüz kıvama getirin Püre ılındığında içine un, tuz ve çırpılmış 3 yumurtayı ilave ederek, karıştırın Pirzolaları püreli karışıma bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın Kabakların kabuklarını soyarak, küçük küçük doğrayın Üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyup, hamur gibi olana dek haşlayalım Suyunu süzerek, ezerek püre haline getirin ve soğutun Mayonez ve sarmısaklı yoğurt ilave ederek karıştırın Pirzolanın yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.