ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hünkar Pirzolası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256194)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:43 PM

Hünkar Pirzolası
 

Malzemeler:

1 kg kuzu pirzolası

3 adet yumurta

4 adet patates

1 çorba kaşığı un

1/2 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri

1 su bardağı sıvı yağ

3 adet kabak

1 kase mayonez

350 gr. sarmısaklı yoğurt

Tuz
















Pişirme Süresi:

45 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Pirzolaları tuz ile döverek inceltin, üstlerine biber serpin. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağı alıp etleri arkalı önlü kurutmadan kızartın. Bir tabağa alıp, bekletin. Patateslerin kabuklarını soyup eşit irilikte doğrayın. Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek, patatesler yumuşayana dek haşlayın. Patatesler yumuşadığında robot veya tahta kaşıkla pürüzsüz kıvama getirin. Püre ılındığında içine un, tuz ve çırpılmış 3 yumurtayı ilave ederek, karıştırın. Pirzolaları püreli karışıma bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın. Kabakların kabuklarını soyarak, küçük küçük doğrayın. Üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyup, hamur gibi olana dek haşlayalım. Suyunu süzerek, ezerek püre haline getirin ve soğutun. Mayonez ve sarmısaklı yoğurt ilave ederek karıştırın. Pirzolanın yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.