![]() |
Sebzeli Hamur Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hamur Çorbası* İçindekiler: Doğu Türkistan Usulü Hamurlu Sebze Çorbası Hamur İçin: -1,5 Su bardağı un -1/2 Bardak su (Hamurun çok cıvık olmaması için suyun miktarını ayarlayın) -Tuz Çorba İçin: -200gr kuşbaşı et -1/3 su bardağı sıvı yağ -1 Adet domates -3-4 Adet sivri biber -1 adet soğan -1 adet patetes -4-5 adet mantar -5 Diş sarımsak -1 yemek kaşığı salça -Yılzdız baharat -Tuz Hazırlanışı: Hamurun Hazırlanışı: 1-)1,5 bardak unu çukur bir leğene koyunuz ve yarım bardak suyu, uygun miktarda tuzu ilave ediniz ![]() 2-)Hamuru macun kıvamına gelene kadar yoğrunuz ![]() 3-)Hamur macun kıvamına gelince ince 10cm uzunluğunda rulolar haline getiriniz ![]() 4-)Hamur rulolarının yapışmaması için üzerine sıvı yağ sürünüz ![]() Çorba Pişirilmesi: 1-)Domatesi,soğanı,sivri bibireri ve sarımsağıi ince olarak doğrayınız ![]() 2-)Mantarı ve patetsi pişerken ezilmeyecek şekilde doğrayınız ![]() 3-)Kazana 1/3 bardak sıvı yağı koyunuz ve yağı kızıtınız ![]() 4-)Soğanı ve 200gr kuş başı eti kızıyan yağa atınız ve et kırmızı bir renk alana kadar kavurunuz ![]() 5-)2 Adet yıldız bahartı kazana atınız ![]() 6-)Daha önce doğramış olduğunuz domates ve sarımsağı kazana atınız ve 2-3 dk kavurunuz ![]() 7-)1 yemek kaşığı domates salçasını kazana koyarak yemeğe renk katınız ![]() 8-)Kazanda pişenlerin içine bu sefer doğradığınız biberi,patatesi ve mantarı kazana atınız iyice kavurunuz ![]() 9-)5 Su bardağı suyu kazana koyarak çorbanızı kıvama getiriniz ![]() 10-)Kısık ateşte 20dk kaynatınız ![]() 11-)Daha önce rulo halinde hazırladığınız hamuru üzerine basarak yatsı hale getiriniz ![]() 12-)Yatsı hale gelen rulo hamurları ufak ufak parçalayarak kazana atınız ![]() 13-)Hamurun pişmesi için çorbayı 5dk kaynamaya bırakınız ![]() Çorbanız hazırdır, efiyetle yiyiniz ![]() Not: Bu yemeği yapmak biraz zahmetlidir ![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|