Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hamur, sebzeli

Sebzeli Hamur Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Hamur Çorbası




* İçindekiler:
Doğu Türkistan Usulü Hamurlu Sebze Çorbası

Hamur İçin:
-1,5 Su bardağı un
-1/2 Bardak su (Hamurun çok cıvık olmaması için suyun miktarını ayarlayın)
-Tuz

Çorba İçin:
-200gr kuşbaşı et
-1/3 su bardağı sıvı yağ
-1 Adet domates
-3-4 Adet sivri biber
-1 adet soğan
-1 adet patetes
-4-5 adet mantar
-5 Diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-Yılzdız baharat
-Tuz


Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanışı:
1-)1,5 bardak unu çukur bir leğene koyunuz ve yarım bardak suyu, uygun miktarda tuzu ilave ediniz
2-)Hamuru macun kıvamına gelene kadar yoğrunuz
3-)Hamur macun kıvamına gelince ince 10cm uzunluğunda rulolar haline getiriniz
4-)Hamur rulolarının yapışmaması için üzerine sıvı yağ sürünüz

Çorba Pişirilmesi:
1-)Domatesi,soğanı,sivri bibireri ve sarımsağıi ince olarak doğrayınız
2-)Mantarı ve patetsi pişerken ezilmeyecek şekilde doğrayınız
3-)Kazana 1/3 bardak sıvı yağı koyunuz ve yağı kızıtınız
4-)Soğanı ve 200gr kuş başı eti kızıyan yağa atınız ve et kırmızı bir renk alana kadar kavurunuz
5-)2 Adet yıldız bahartı kazana atınız
6-)Daha önce doğramış olduğunuz domates ve sarımsağı kazana atınız ve 2-3 dk kavurunuz
7-)1 yemek kaşığı domates salçasını kazana koyarak yemeğe renk katınız
8-)Kazanda pişenlerin içine bu sefer doğradığınız biberi,patatesi ve mantarı kazana atınız iyice kavurunuz
9-)5 Su bardağı suyu kazana koyarak çorbanızı kıvama getiriniz
10-)Kısık ateşte 20dk kaynatınız
11-)Daha önce rulo halinde hazırladığınız hamuru üzerine basarak yatsı hale getiriniz
12-)Yatsı hale gelen rulo hamurları ufak ufak parçalayarak kazana atınız
13-)Hamurun pişmesi için çorbayı 5dk kaynamaya bırakınız

Çorbanız hazırdır, efiyetle yiyiniz

Not: Bu yemeği yapmak biraz zahmetlidir En zahmetli kısmıda hamurun hazırlanması ve rulo sonrada yatsı hale getirilerek çorbaya ilave edilmesidir O noktayı yapabilirseniz artık Doğu Türkistan Usulü hamur çorbasının sırrına vakıf olmuş oldunuz demektir

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.