![]() |
Sebzeli Hamur Çorbası
* İçindekiler: Doğu Türkistan Usulü Hamurlu Sebze Çorbası Hamur İçin: -1,5 Su bardağı un -1/2 Bardak su (Hamurun çok cıvık olmaması için suyun miktarını ayarlayın) -Tuz Çorba İçin: -200gr kuşbaşı et -1/3 su bardağı sıvı yağ -1 Adet domates -3-4 Adet sivri biber -1 adet soğan -1 adet patetes -4-5 adet mantar -5 Diş sarımsak -1 yemek kaşığı salça -Yılzdız baharat -Tuz Hazırlanışı: Hamurun Hazırlanışı: 1-)1,5 bardak unu çukur bir leğene koyunuz ve yarım bardak suyu, uygun miktarda tuzu ilave ediniz. 2-)Hamuru macun kıvamına gelene kadar yoğrunuz. 3-)Hamur macun kıvamına gelince ince 10cm uzunluğunda rulolar haline getiriniz. 4-)Hamur rulolarının yapışmaması için üzerine sıvı yağ sürünüz. Çorba Pişirilmesi: 1-)Domatesi,soğanı,sivri bibireri ve sarımsağıi ince olarak doğrayınız. 2-)Mantarı ve patetsi pişerken ezilmeyecek şekilde doğrayınız. 3-)Kazana 1/3 bardak sıvı yağı koyunuz ve yağı kızıtınız. 4-)Soğanı ve 200gr kuş başı eti kızıyan yağa atınız ve et kırmızı bir renk alana kadar kavurunuz. 5-)2 Adet yıldız bahartı kazana atınız. 6-)Daha önce doğramış olduğunuz domates ve sarımsağı kazana atınız ve 2-3 dk kavurunuz. 7-)1 yemek kaşığı domates salçasını kazana koyarak yemeğe renk katınız. 8-)Kazanda pişenlerin içine bu sefer doğradığınız biberi,patatesi ve mantarı kazana atınız iyice kavurunuz. 9-)5 Su bardağı suyu kazana koyarak çorbanızı kıvama getiriniz. 10-)Kısık ateşte 20dk kaynatınız. 11-)Daha önce rulo halinde hazırladığınız hamuru üzerine basarak yatsı hale getiriniz. 12-)Yatsı hale gelen rulo hamurları ufak ufak parçalayarak kazana atınız. 13-)Hamurun pişmesi için çorbayı 5dk kaynamaya bırakınız. Çorbanız hazırdır, efiyetle yiyiniz. Not: Bu yemeği yapmak biraz zahmetlidir. En zahmetli kısmıda hamurun hazırlanması ve rulo sonrada yatsı hale getirilerek çorbaya ilave edilmesidir. O noktayı yapabilirseniz artık Doğu Türkistan Usulü hamur çorbasının sırrına vakıf olmuş oldunuz demektir. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.