ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sebzeli Hamur Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256147)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:50 PM

Sebzeli Hamur Çorbası
 

* İçindekiler:
Doğu Türkistan Usulü Hamurlu Sebze Çorbası

Hamur İçin:
-1,5 Su bardağı un
-1/2 Bardak su (Hamurun çok cıvık olmaması için suyun miktarını ayarlayın)
-Tuz

Çorba İçin:
-200gr kuşbaşı et
-1/3 su bardağı sıvı yağ
-1 Adet domates
-3-4 Adet sivri biber
-1 adet soğan
-1 adet patetes
-4-5 adet mantar
-5 Diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-Yılzdız baharat
-Tuz


Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanışı:
1-)1,5 bardak unu çukur bir leğene koyunuz ve yarım bardak suyu, uygun miktarda tuzu ilave ediniz.
2-)Hamuru macun kıvamına gelene kadar yoğrunuz.
3-)Hamur macun kıvamına gelince ince 10cm uzunluğunda rulolar haline getiriniz.
4-)Hamur rulolarının yapışmaması için üzerine sıvı yağ sürünüz.

Çorba Pişirilmesi:
1-)Domatesi,soğanı,sivri bibireri ve sarımsağıi ince olarak doğrayınız.
2-)Mantarı ve patetsi pişerken ezilmeyecek şekilde doğrayınız.
3-)Kazana 1/3 bardak sıvı yağı koyunuz ve yağı kızıtınız.
4-)Soğanı ve 200gr kuş başı eti kızıyan yağa atınız ve et kırmızı bir renk alana kadar kavurunuz.
5-)2 Adet yıldız bahartı kazana atınız.
6-)Daha önce doğramış olduğunuz domates ve sarımsağı kazana atınız ve 2-3 dk kavurunuz.
7-)1 yemek kaşığı domates salçasını kazana koyarak yemeğe renk katınız.
8-)Kazanda pişenlerin içine bu sefer doğradığınız biberi,patatesi ve mantarı kazana atınız iyice kavurunuz.
9-)5 Su bardağı suyu kazana koyarak çorbanızı kıvama getiriniz.
10-)Kısık ateşte 20dk kaynatınız.
11-)Daha önce rulo halinde hazırladığınız hamuru üzerine basarak yatsı hale getiriniz.
12-)Yatsı hale gelen rulo hamurları ufak ufak parçalayarak kazana atınız.
13-)Hamurun pişmesi için çorbayı 5dk kaynamaya bırakınız.

Çorbanız hazırdır, efiyetle yiyiniz.

Not: Bu yemeği yapmak biraz zahmetlidir. En zahmetli kısmıda hamurun hazırlanması ve rulo sonrada yatsı hale getirilerek çorbaya ilave edilmesidir. O noktayı yapabilirseniz artık Doğu Türkistan Usulü hamur çorbasının sırrına vakıf olmuş oldunuz demektir.

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.