![]() |
Mataz (Çerkez Yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mataz (Çerkez Yemeği)* İçindekiler: hamuru : un,tuz,su ![]() ![]() iç malzemesi : avcarla kavrulmuş patates püresi ![]() ![]() sosu : domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su ![]() ![]() sosun yapılışı : yağda salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre su ilave edilir ![]() ![]() edilir biraz karıştırılıp kapatılır ![]() ![]() Hazırlanışı: hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar ![]() ![]() yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ![]() ![]() ![]() ![]() sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ![]() ![]() içine en az 20şer olarak matazlar atılır ![]() ![]() matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|