![]() |
Mataz (Çerkez Yemeği)
* İçindekiler: hamuru : un,tuz,su.. iç malzemesi : avcarla kavrulmuş patates püresi.. sosu : domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su.. sosun yapılışı : yağda salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre su ilave edilir.. su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilave edilir biraz karıştırılıp kapatılır.. Hazırlanışı: hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar.. yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur.. ikiye kapatılır.. sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır.. içine en az 20şer olarak matazlar atılır.. matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir.. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.