ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mataz (Çerkez Yemeği) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=255291)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:35 PM

Mataz (Çerkez Yemeği)
 

* İçindekiler:
hamuru :
un,tuz,su..
iç malzemesi :
avcarla kavrulmuş patates püresi..

sosu :
domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su..

sosun yapılışı :
yağda

salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre

su ilave edilir.. su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilave

edilir biraz karıştırılıp kapatılır..


Hazırlanışı:
hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar..
yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur.. ikiye kapatılır..
sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır..
içine en az 20şer olarak matazlar atılır..
matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir..

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.