Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lahana, naneli, sarmasi, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi..



Malzemeler-;
50 Kg Dolmalık Fıstık
- 3 Adet Kuru Soğan
- 50 Gr Kuş Üzümü
- 1 Adet Lahana
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Karabiber,
Taze Nane,
Tuz


Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları pembeleştirin
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin
Dolmalık fıstık, kuşüzümü, nane, ince kıyılmış maydanoz, tozşeker, karabiber ve tuz ekleyin
Üzerini geçecek kadar su ilave edin Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın
Bütün lahananın göbek kısmını çıkarıp, kalanını ılık suda bekletin
Daha sonra yapraklarına ayırın Büyük olanlarını ikiye kesin
Yaprakların içine hazırladığınız harçtan yarımşar çorba kaşığı koyup sarın
Harç bitene kadar işlemi sürdürüp, sarmaları tencereye dizin
Üzerine bir su bardağı su ekleyip, bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin
Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın



alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.