![]() |
Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi..Malzemeler-; 50 Kg Dolmalık Fıstık - 3 Adet Kuru Soğan - 50 Gr Kuş Üzümü - 1 Adet Lahana - 1 Demet Maydanoz - 2 Su bardağı Pirinç - 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker - 1 Su bardağı Zeytinyağı - Karabiber, Taze Nane, Tuz Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları pembeleştirin ![]() Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ![]() Dolmalık fıstık, kuşüzümü, nane, ince kıyılmış maydanoz, tozşeker, karabiber ve tuz ekleyin ![]() Üzerini geçecek kadar su ilave edin ![]() ![]() Bütün lahananın göbek kısmını çıkarıp, kalanını ılık suda bekletin ![]() Daha sonra yapraklarına ayırın ![]() ![]() Yaprakların içine hazırladığınız harçtan yarımşar çorba kaşığı koyup sarın ![]() Harç bitene kadar işlemi sürdürüp, sarmaları tencereye dizin ![]() Üzerine bir su bardağı su ekleyip, bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ![]() Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın ![]() alinti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|