ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252694)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Zeytinyağlı Naneli Lahana Sarmasi..
 
Malzemeler-;
50 Kg Dolmalık Fıstık
- 3 Adet Kuru Soğan
- 50 Gr Kuş Üzümü
- 1 Adet Lahana
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Karabiber,
Taze Nane,
Tuz


Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları pembeleştirin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin.
Dolmalık fıstık, kuşüzümü, nane, ince kıyılmış maydanoz, tozşeker, karabiber ve tuz ekleyin.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın.
Bütün lahananın göbek kısmını çıkarıp, kalanını ılık suda bekletin.
Daha sonra yapraklarına ayırın. Büyük olanlarını ikiye kesin.
Yaprakların içine hazırladığınız harçtan yarımşar çorba kaşığı koyup sarın.
Harç bitene kadar işlemi sürdürüp, sarmaları tencereye dizin.
Üzerine bir su bardağı su ekleyip, bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.



alinti...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.