Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, sarması

Bulgur Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Sarması



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Asma yaprağı -
150-200
Yapraklar yıkanır,sapları alınırTencerede 4 su bardağı su kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır,yaprakların yarısı salınır ve alt üst edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılırKalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır Yaprağın haşlama suyu 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilirÜzerine nane,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağı,salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılırHaşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan içten konularak sarılırEzilmiş yoğurt ile servis yapılır
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Su 4 su bardağı
800
Nane 1 yemek kaşığı
1,5
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 2 tatlı kaşığı
4
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
100
Salça 2 yemek kaşığı
20
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 1/2 su bardağı
375
Çanakkale yöresinde özellikle bayramlarda yapılan bir yemektirSalamura Yaprak yapıldığında ,tuz miktarı azaltılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.