ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgur Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252693)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Bulgur Sarması
 
Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Asma yaprağı -
150-200
Yapraklar yıkanır,sapları alınır.Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır,yaprakların yarısı salınır ve alt üst edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılır.Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır. Yaprağın haşlama suyu 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine nane,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağı,salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır.Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan içten konularak sarılır.Ezilmiş yoğurt ile servis yapılır.
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Su 4 su bardağı
800
Nane 1 yemek kaşığı
1,5
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 2 tatlı kaşığı
4
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
100
Salça 2 yemek kaşığı
20
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 1/2 su bardağı
375
Çanakkale yöresinde özellikle bayramlarda yapılan bir yemektir.Salamura Yaprak yapıldığında ,tuz miktarı azaltılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.