Vişneli Yaprak Sarma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Yaprak SarmaMalzemeler: 2 adet soğan 250gr kıyma (tercihen dana-kuzu karışık) 4 yemek kaşığı pirinç 1 silme yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz akbiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 2 adet domates 250gr kadar üzüm yaprağı 100gr vişne kurusu 3 yemek kaşığı tereyağı terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 limonun suyu Yapılışı: Soğanları ince yemeklik kıyıp tuzla ovunYeşillikleri ve domatesi ince doğrayınGeniş bir kapta kıymayı ve baharatlarla birlikte karıştırıp yoğurun Pirinci ve doğramış malzemeleri ekleyip karıştırınYarım çay bardağı su ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirinSalamura ise suda beklettipiniz yapraklara yaklaşık 1er tatlı kaşığı harç koyup sarın ve çömlek veya çelik tencereye dizin Dizerken ara sıra yıkanmış vişne kurularını serpiştirinTereyağı ve üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilavesiyle, kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirinTerbiye malzemelerini yarım su bardağından az suyu azar azar ialve ederek karışırıp sarmaların üzerine dökün Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servis yapın |
|