ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişneli Yaprak Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252679)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:40 AM

Vişneli Yaprak Sarma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

2 adet soğan
250gr. kıyma (tercihen dana-kuzu karışık)
4 yemek kaşığı pirinç
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz akbiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
2 adet domates
250gr. kadar üzüm yaprağı
100gr. vişne kurusu
3 yemek kaşığı tereyağı
terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 limonun suyu

Yapılışı:
Soğanları ince yemeklik kıyıp tuzla ovun.Yeşillikleri ve domatesi ince doğrayın.Geniş bir kapta kıymayı ve baharatlarla birlikte karıştırıp yoğurun. Pirinci ve doğramış malzemeleri ekleyip karıştırın.Yarım çay bardağı su ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin.Salamura ise suda beklettipiniz yapraklara yaklaşık 1er tatlı kaşığı harç koyup sarın ve çömlek veya çelik tencereye dizin. Dizerken ara sıra yıkanmış vişne kurularını serpiştirin.Tereyağı ve üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilavesiyle, kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.Terbiye malzemelerini yarım su bardağından az suyu azar azar ialve ederek karışırıp sarmaların üzerine dökün. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.