Soğanlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı PilavEğer bilmeyen yada denemeyenleriniz varsa Bu tarifide deneyin şiddetle tavsiye ediyorum soğanla birlikte harika bir lezzet çıkıyor ortaya![]() ![]() ![]() 2 bardak pirinç ( ARZUYA GÖRE ) 1-2 yemek kaşığı terayağ / isteğe bağlı margarin yada sıvıyağ 3-4 soğan et veya tavuk suyu / yada su ( aruzunuza göre ) ( SICAK OLMASINA DİKKAT EDİN ) 1-2 damla limon 1 çimdik şeker tuz karabiber Öncelikle soğanlarınızı ister rendeleyin siter küp küp doğrayın nasıl seviyorsanız sonra pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin sonra bol su ile yıkayın ve tencereye yağınızı koyup kızdırın soğanları kavurun soğanların rengi hafif kahverengimsi olunca pirinçleri ekleyin ve kavurun sonra üzerine su / et yada tavuk suyunu ekleyin tuzunu , karabiberini , bir çimdik şeker ve 1-2 damla kadar limon suynu ekleyinhafif karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin ![]() altını kapatıp üzeini örtüp demlemeye bırakın ( demleme işlemi için kağıt havluda kullanılaiblir )Afiyet Olsun |
|
|
|