![]() |
Soğanlı Pilav
Eğer bilmeyen yada denemeyenleriniz varsa Bu tarifide deneyin şiddetle tavsiye ediyorum. soğanla birlikte harika bir lezzet çıkıyor ortaya...
2 bardak pirinç ( ARZUYA GÖRE ) 1-2 yemek kaşığı terayağ / isteğe bağlı margarin yada sıvıyağ 3-4 soğan et veya tavuk suyu / yada su ( aruzunuza göre ) ( SICAK OLMASINA DİKKAT EDİN ) 1-2 damla limon 1 çimdik şeker tuz karabiber Öncelikle soğanlarınızı ister rendeleyin siter küp küp doğrayın nasıl seviyorsanız . sonra pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin sonra bol su ile yıkayın ve tencereye yağınızı koyup kızdırın soğanları kavurun soğanların rengi hafif kahverengimsi olunca pirinçleri ekleyin ve kavurun sonra üzerine su / et yada tavuk suyunu ekleyin tuzunu , karabiberini , bir çimdik şeker ve 1-2 damla kadar limon suynu ekleyinhafif karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin .. altını kapatıp üzeini örtüp demlemeye bırakın. ( demleme işlemi için kağıt havluda kullanılaiblir ) Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.