Safranlı Pilav... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Pilav...MALZEMELER 1,5 bardak Amerikan Pirinci 2 çorba kaşığı safran 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi 1/2 demet dereotu 2 yemek kaşığı soya yağı Yeterince tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin ![]() Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz alinti ![]() ![]()
|
|
|
|