Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, dilim, fırında, pilav

Fırında Bademli Dilim Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bademli Dilim Pilav





Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı badem

Beşamel sos için,
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edip koyunlaşıncaya kadar pişirin

Hazırlanışı
Pirincinizi iyice yıkayın Tereyağında, pirinçleriniz şeffaflaşana kadar kavurun Tavuk suyunu ekleyin Önce yüksek ateşte, daha sonra çok kısık ateşte, pilavınız göz göz olana kadar pişirerek, baharatları ekleyin Kek kalıbınıza, pilavı boşaltın Üzerine hazırladığınız sosu dökün Bademleri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin Pilavın üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.