Şehzade Pilavı-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade Pilavı-2![]() 500 gr baldo pirinç 75 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 125 gr kuru üzüm 60 gr kavrulmuş file badem 2 rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı portakal konsantresi Tuz Sıcak su Tavuk Suyu için Kaynamış tavuk veya tavuk kemiklerinden elde edilmiş 700 gr tavuk suyu Yarım çay kaşığı safran şehzade pilavı: Pirinci ayıklayıp bir tencereye kalın Tuzu ilave edin Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 1 saat bekletin Ayrı bir tencerede pirinci yavaşça karıştırarak bol suda yıkayıp süzgeç yardımı ile iyice süzün![]() Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın Pirinci ekleyip 10 dakika kavurun Kaynayan tavuk suyunun içine rendelenmiş portakal kabuğu ve safranı ekleyip karıştırın 15 dakika daha kaynatın![]() Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın 20 dakika demlenmesini bekleyip, kızarmış bademleri içine karıştırıp servis yapın
|
|
|
|