![]() |
Yağlı Köfte(Antep) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Köfte(Antep)![]() Antepli kadınlar arasında çok popüler olan yağlı köfte,malzemeleri itibariyle kısıra,yapılışı açısından ise çiğ köfteye benzer ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı köfte için malzemeleriki kişilik) _2 su bardağı köftelik bulgur(burdaki adıyla simit), _1 adet orta boy soğan(varsa taze soğan), _4-5 diş sarımsak, _1 ![]() _Yarım limon+nar ekşisi, _1 adet orta boy domates, _Çeşitli baharatlar ve tuz, _yarım demet maydonoz, _yarım su bardağından biraz eksik zeytinyağı, _Taze nane yaprakları ![]() Yapılışı:Yuvarlak bir tepsiye,köftelik bulguru,ufacık doğradığınız soğan ve sarımsağı,salçayı,kabuğunu soyup birkaç parçaya böldüğünüz domatesi,yarım limon suyunu,dilediğiniz kadar nar ekşisini,baharatları ve tuzu koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun süre yoğrulduğu için, baharatların ve diğer malzemenin tadı birbirine karışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|