ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yağlı Köfte(Antep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252168)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:39 AM

Yağlı Köfte(Antep)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Antepli kadınlar arasında çok popüler olan yağlı köfte,malzemeleri itibariyle kısıra,yapılışı açısından ise çiğ köfteye benzer.Burada, iki ya da daha fazla sayıda bayan yan yana gelip muhabbeti koyulaştırırsa,içlerinden biri mutlaka''yağlı köfte yapsak da yesek'' der.Diğerleri de zaten bu teklifi bekliyordur.Derhal köfte yoğrulur,ayran yapılır,turşular çıkarılır,bir kaç bayan daha davet edilir.Artık değmeyin keyiflerine

Yağlı köfte için malzemeleriki kişilik)
_2 su bardağı köftelik bulgur(burdaki adıyla simit),
_1 adet orta boy soğan(varsa taze soğan),
_4-5 diş sarımsak,
_1.5 yemek kaşığı biber salçası,
_Yarım limon+nar ekşisi,
_1 adet orta boy domates,
_Çeşitli baharatlar ve tuz,
_yarım demet maydonoz,
_yarım su bardağından biraz eksik zeytinyağı,
_Taze nane yaprakları.

Yapılışı:Yuvarlak bir tepsiye,köftelik bulguru,ufacık doğradığınız soğan ve sarımsağı,salçayı,kabuğunu soyup birkaç parçaya böldüğünüz domatesi,yarım limon suyunu,dilediğiniz kadar nar ekşisini,baharatları ve tuzu koyup iyice karıştırın.Çiğ köfte gibi yoğurmaya başlayın.15-20 dk. yoğurduktan sonra doğranmış maydonozu ilave edin ve hiç karıştırmadan, kızdırılmış zeytinyağı gezdirin.İyice karıştırdıktan sonra, fotoğraftaki gibi, elinizde sıkarak köfte şekli verin.Taze nane yaprakları,ayran ve tırşuyla servis edin.Afiyet olsun.
Uzun süre yoğrulduğu için, baharatların ve diğer malzemenin tadı birbirine karışıyor.Bu da, onu kısırdan daha cazip hale getiren bir özellik kanımca.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.