![]() |
Aya Köftesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aya Köftesi..![]() Malzemeler 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() ![]() Hazırlanışı Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tar*çın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kı*vamına gelinceye kadar karışım yoğrulur ![]() Un eklenip yoğurmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil ve*rilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir ![]() Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır ![]() ![]() Sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|