Mercimekli Kuzu Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Kuzu Yahni![]() 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 kg kuzu eti 1 soğan 2 diş sarımsak Yarım kereviz 1 havuç 2~3 domates ¾ su bardağı yeşil mercimek Yeteri kadar su Kimyon Köri (isteğe bağlı) Kırmızı toz biber Karabiber Biberiye Kekik Tuz Mercimekli kuzu yahni: Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın Kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip 2-3 dakika soteleyin Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Küp doğradığınız havuç ve kerevizi, 2-3 dakika sonra da yemeklik doğradığınız domatesi ilave edin Son olarak mercimeği ve yeteri kadar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın 20 dakika pişirin Baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın Sıcak servis yapın
|
|
|
|