Kremalı Dana Sote |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Dana Sote750 gr biftek 1 soğan 350 gr mantar 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı su 100 ml krema 50 gr tereyağı Tuz Karabiber Kremalı dana sote: Soğanı yemeklik doğrayın Tavaya tereyağını alıp eritin Soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin Etleri jülyen doğrayın Sotelediğiniz soğanlara ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin üzerine 15 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın Ocağın ısısını biraz düşürüp yaklaşık 1 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin Mantarları yarım ay şeklinde ince doğrayın Ete ilave edip 6-7 dakika pişirin üzerine 1 yemek kaşığı un serpin ve iyice karıştırın Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ekleyin 2-3 dakika pişirip ocaktan alın Sıcak servis yapın |
|