Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çömlekte, dermason, fasulye

Çömlekte Dermason Fasulye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlekte Dermason Fasulye





2 su bardağı dermason fasulye
2 soğan
500 gr kuzu eti
2 sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
30 gr tereyağı
1 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Çömlekte dermason fasulye:
Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün Çömlek ya da toprak güvece ince doğranmış soğan, kuzu eti, salça, küp doğranmış domates, sivri biber, tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip harmanlayın Üzerine haşladığınız fasulyeleri suyuyla ilave edip 170 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Fasulyeyi güveçte pişirirseniz su ilave etmeden fırında ya da mangal ateşinde, çömlekte pişirirseniz un, tuz ve su ile yoğurduğunuz hamurdan yapacağınız kapak ile çömleğin ağzına kapatarak tandır ateşinde pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.