Barbekü Et Tabağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Et Tabağı![]() 400 gr kuzu beyti şiş 400 gr kaşarlı köfte 200 gr kuzu pirzola 200 gr mantar 100 gr kiraz domates 4 lavaş ekmeği 1 patlıcan 2 kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı pulbiber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak Tuz Bulgur pilavı için 1 su bardağı bulgur 50 gr tereyağı 2 su bardağı sıcak su 2 domates 1 soğan 2 sivribiber 1 et bulyon Yarım yemek kaşığı salça Tuz Barbekü et tabağı: Tüm etleri ve sebzeleri arzuya göre şişlere dizin ve ızgarada pişirin ![]() Maydanoz ve soğanı ince kıyıp pulbiber, sumak ve tuzla iyice karıştırın Servis tabağında etlerle birlikte servis yapın![]() Pilav için, tereyağında bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun Salça ekleyin İnce kıyılmış domates, soğan ve sivri biberi ilave edip karıştırın Sıcak su, et bulyon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin![]() Servis tabağına yerleştirdiğiniz lavaş ekmeğin üzerine dilediğiniz miktarda pilav alıp, üzerine etleri ve soğanı yerleştirip servis yapın
|
|
|
|