![]() |
Barbekü Et Tabağı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
400 gr kuzu beyti şiş 400 gr kaşarlı köfte 200 gr kuzu pirzola 200 gr mantar 100 gr kiraz domates 4 lavaş ekmeği 1 patlıcan 2 kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı pulbiber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak Tuz Bulgur pilavı için 1 su bardağı bulgur 50 gr tereyağı 2 su bardağı sıcak su 2 domates 1 soğan 2 sivribiber 1 et bulyon Yarım yemek kaşığı salça Tuz Barbekü et tabağı: Tüm etleri ve sebzeleri arzuya göre şişlere dizin ve ızgarada pişirin. Maydanoz ve soğanı ince kıyıp pulbiber, sumak ve tuzla iyice karıştırın. Servis tabağında etlerle birlikte servis yapın. Pilav için, tereyağında bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun. Salça ekleyin. İnce kıyılmış domates, soğan ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sıcak su, et bulyon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına yerleştirdiğiniz lavaş ekmeğin üzerine dilediğiniz miktarda pilav alıp, üzerine etleri ve soğanı yerleştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.