Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, kuzu, meyane, rokalı, soslu

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti





1 kg kemikli kuzu eti
Yarım demet roka
Zeytinyağı

Meyane için
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 dilim limon
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz

Meyane soslu ve rokalı kuzu eti:
Geniş bir tencerede kuzu etlerini haşlayın Rokaları iri doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun

Ayrı bir kapta suyu kaynatın Unu bir çay bardağı su ile ıslatıp tel süzgeçten geçirerek kaynayan suya ilave edin Sürekli karıştırarak limon suyu, tuz ve limon dilimlerini ilave edin Rokaları ekleyip bir iki dakika pişirin

Etleri ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.