![]() |
Dana Pirzola-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Pirzola-1![]() 300 gr dana pirzola 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı demiglase sos 1 yemek kaşığı domates sos 1 yemek kaşığı bezelye sos 1 yemek kaşığı mantar sos Tuz Karabiber Acılı domates sosu için 1 domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı pul biber Bezelye sosu için 1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı krema Yarım soğan Tuz karabiber Mantar sosu için 6~7 mantar Yarım soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema Tuz karabiber Demiglase sos Hazır toz demiglase Yarım çay bardağı su Üzerindeki tereyağı için 50 gr tereyağı 1/4 soğan Yarım diş sarımsak Kırmızı toz biber Tuz Kekik Dana pirzola: Dana pirzolayı tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin ![]() ![]() Acılı domates sos için, 1 domatesi ince doğrayıp, dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber ile karıştırın ![]() Bezelye sos için, haşlanmış bezelyeyi çatalla ezin ![]() ![]() Mantar sos için, mantaları haşlayıp ince kıyın ![]() ![]() ![]() Demiglase sos için, 1 tatlı kaşığı hazır toz demiglase ve suyu karıştırın ![]() Üzerindeki tereyağı için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tüm malzeme ile karıştırın ![]() ![]() Pirzolayı servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|