![]() |
Dana Pirzola-1
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
300 gr dana pirzola 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı demiglase sos 1 yemek kaşığı domates sos 1 yemek kaşığı bezelye sos 1 yemek kaşığı mantar sos Tuz Karabiber Acılı domates sosu için 1 domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı pul biber Bezelye sosu için 1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı krema Yarım soğan Tuz karabiber Mantar sosu için 6~7 mantar Yarım soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema Tuz karabiber Demiglase sos Hazır toz demiglase Yarım çay bardağı su Üzerindeki tereyağı için 50 gr tereyağı 1/4 soğan Yarım diş sarımsak Kırmızı toz biber Tuz Kekik Dana pirzola: Dana pirzolayı tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Acılı domates sos için, 1 domatesi ince doğrayıp, dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber ile karıştırın. Bezelye sos için, haşlanmış bezelyeyi çatalla ezin. Krema, küp doğranmış soğan, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın. Mantar sos için, mantaları haşlayıp ince kıyın. Soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın. Krema, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın. Demiglase sos için, 1 tatlı kaşığı hazır toz demiglase ve suyu karıştırın. Üzerindeki tereyağı için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tüm malzeme ile karıştırın. Buzdolabında dondurun. Pirzolayı servis tabağına alın. Üzerine donmuş tereyağını ilave edip soslarla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.