Kuzu Korma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Korma![]() 150 gr kuşbaşı kuzu eti 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Yarım soğan Yarım diş sarımsak Yarım çay kaşığı taze kişniş 3 yemek kaşığı korma sos Tuz karabiber Korma sos için 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Yarım soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz köri 1 yemek kaşığı krema Kuzu korma: Kuş başı doğranmış kuzu etlerini bir tavada doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte ayçiçeği yağında soteleyin ![]() Korma sos için, ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ayçiçeği yağı ile kavurun Köri ve kremayı ekleyip pişirin![]() Korma sos ve baharatları ekleyip karıştırın İsteğe göre havuç, patates ve bezelye püresi ile servis yapın
|
|
|
|