07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Kuzu Kebabı

1 5 kg kuzu kuşbaşı
4 yufka
3 soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Domatesli sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası
3 domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Yufkada kuzu kebabı:
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın Her yufka paketinin üst kısmının ortasını artı (+) şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sos için domatesleri soyup küp küp doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın Domates, salça, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir tavaya alıp sos kıvamında pişirin Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|