ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yufkada Kuzu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251812)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Yufkada Kuzu Kebabı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1.5 kg kuzu kuşbaşı
4 yufka
3 soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Domatesli sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası
3 domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yufkada kuzu kebabı:
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin. Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın. Her yufka paketinin üst kısmının ortasını artı (+) şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sos için domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domates, salça, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir tavaya alıp sos kıvamında pişirin. Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.