İsırgan Otlu Kavurma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırgan Otlu Kavurma500 gr kuzu külbastı 500 gr ısırgan otu 1 demet taze soğan 3 diş sarımsak 1 salçalık kırmızıbiber 3 domates 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye Tuz Isırgan otlu kavurma: Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın 1 su bardağı suyu tencereye ekleyinKaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın Sıcak servis yapın |
|