![]() |
İsırgan Otlu Kavurma
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr kuzu külbastı 500 gr ısırgan otu 1 demet taze soğan 3 diş sarımsak 1 salçalık kırmızıbiber 3 domates 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye Tuz Isırgan otlu kavurma: Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin.Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin. Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın. Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin. Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın. Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.