Düğülü Haşhaş Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğülü Haşhaş TatlısıMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Haşhaş 1 su bardağı 135 Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilir Tencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılır Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır Kısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir Ocaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülür Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir İstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır Üzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılırMalatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü) 1/2 su bardağı 80 Süt 3 1/2 su bardağı 700 Şeker 1 su bardağı 180 Ceviz içi 1/2 su bardağı 50 Porsiyon Adeti : 4-6 NOT Tarif Afyon yöresinden alınmıştır Özellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenir Arzuya göre vanilya konabilir Küçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir
|
|
|
|