ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Düğülü Haşhaş Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251455)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:17 AM

Düğülü Haşhaş Tatlısı
 
Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Haşhaş 1 su bardağı
135
Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilir.Tencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılır.Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır.Kısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.İstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır.Üzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır
Malatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü) 1/2 su bardağı
80
Süt 3 1/2 su bardağı
700
Şeker 1 su bardağı
180
Ceviz içi 1/2 su bardağı
50






Porsiyon Adeti : 4-6


NOT


Tarif Afyon yöresinden alınmıştır.Özellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenir.Arzuya göre vanilya konabilir.Küçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.