Yoğurt Tatlısı 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Tatlısı 1Yoğurt Tatlısı ![]() MALZEMELER: 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 yumurta, 250 gram margarin, 1 çay kaşığı karbonat, 4 su bardağı un, 500 gram toz şeker, 4 bardak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu yapılışı: Tencereye yağ konur Hafifçe eritildikten sonra yoğurt, yumurta akı ve karbonat ilave edilir Ateşe oturtulur, karıştırılır![]() • Sonra un ilave edilir “Kek” kıvamına getirilir![]() • Sonra yağlanmış tepsiye dökülür, yayılır ![]() • Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() • Şeker, limon suyu ve su ile “Kıvamlı Şurup” hazırlanır ![]() • Tepsi fırından alınır Sıcakken, soğuk şurup dökülür![]() • Şurubu çektikten sonra istenilen şekillerde kesilip servis yapılır dır
|
|
|
|