![]() |
Peynirli Helva - |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Helva -Peynirli Helva Malzemeler: 1 kilo tuzsuz eriyen peynir, İki kase irmik, İki kase şeker, İki kase su, Bir kase sıvı yağ ![]() Yanmaz tavanın içerisine irmik, su, şeker hepsi birden boşaltılarak, yağın birazını da koyarak pişirmeye başlanır ![]() Ayrı bir kapta, su içerisine ince ince doğranarak hazırlanan peynir süzgeçten süzülerek suyu alınır ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta süzülen peynir, avuç avuç tencerenin içindeki harca eklenerek ve ezerek pişirilir ![]() ![]() Servisi: Küçük düz tabaklara konulur, kaşıkla şekillendirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|