![]() |
Peynirli Helva -
Peynirli Helva
Malzemeler: 1 kilo tuzsuz eriyen peynir, İki kase irmik, İki kase şeker, İki kase su, Bir kase sıvı yağ. Yanmaz tavanın içerisine irmik, su, şeker hepsi birden boşaltılarak, yağın birazını da koyarak pişirmeye başlanır. Ayrı bir kapta, su içerisine ince ince doğranarak hazırlanan peynir süzgeçten süzülerek suyu alınır. Yanmaz tavadaki helva harcı sıvı yağ yardımıyla tavaya yapışmadan uzun bir müddet ve sürekli tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Piştiğini kaşığa sıvanmamasından anlaşılır. Bir kase yağ bitene kadar azar azar dökülerek karıştırılır ve ocak kısılır. Diğer tarafta süzülen peynir, avuç avuç tencerenin içindeki harca eklenerek ve ezerek pişirilir. Peynirin tamamı dökülecek ve peynirler ip şekline gelecek ve eriyecek. Servisi: Küçük düz tabaklara konulur, kaşıkla şekillendirilir. Toz şeklindeki fıstıkla süsleme yapılabilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.