Soğuk Turta |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Turta1/4 su bardağı frenküzümü 1/2 su bardağı kurutulmuş kırmızı erik 1 çay bardağı kurutulmuş çekirdeksiz üzüm 1/3 bardak misket üzümü 2 parça kıyılmış zencefil 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker 2 su bardağı taze ekmek kırıntısı 21/2 su bardağı krema 5 kiraz 2 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı kestane püresi Süslemek için Beyaz çikolata fındık içi taze nane Soğuk turta: Frenküzümü, çekirdekleri çıkartılmış kiraz, misket üzümü, zencefil, kurutulmuş erik ve çekirdeksiz üzümü blender’le ezip iki saat bekletinTereyağını tavada eritip kahverengi şekeri ilave edin ve kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar pişirin Ardından ekmek kırıntılarını ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak ısıtınOcaktan alıp soğumaya bırakın Ekmekli karışım soğuyunca blender’den geçirin Metal kabı streç folyoyla kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın Ekmekli karışımı üzerine yayın Krema, şeker, tarçın, kestane püresi ve meyve karışımını bir birine karıştırıp kıvamlı hale getirin Ekmekli karışımın üzerine yayın En az 1 gece buzlukta bekletinKiraz, fındık içi ve isteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın |
|