![]() |
Soğuk Turta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1/4 su bardağı frenküzümü 1/2 su bardağı kurutulmuş kırmızı erik 1 çay bardağı kurutulmuş çekirdeksiz üzüm 1/3 bardak misket üzümü 2 parça kıyılmış zencefil 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker 2 su bardağı taze ekmek kırıntısı 2.1/2 su bardağı krema 5 kiraz 2 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı kestane püresi Süslemek için Beyaz çikolata fındık içi taze nane Soğuk turta: Frenküzümü, çekirdekleri çıkartılmış kiraz, misket üzümü, zencefil, kurutulmuş erik ve çekirdeksiz üzümü blender’le ezip iki saat bekletin.Tereyağını tavada eritip kahverengi şekeri ilave edin ve kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar pişirin. Ardından ekmek kırıntılarını ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak ısıtın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ekmekli karışım soğuyunca blender’den geçirin. Metal kabı streç folyoyla kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın. Ekmekli karışımı üzerine yayın. Krema, şeker, tarçın, kestane püresi ve meyve karışımını bir birine karıştırıp kıvamlı hale getirin. Ekmekli karışımın üzerine yayın. En az 1 gece buzlukta bekletin.Kiraz, fındık içi ve isteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.