Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, sütlaç

Kayısılı Sütlaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Sütlaç





4 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 buçuk su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
1 çorba kaşığı tarçın
500 gr kayısı

Kayısılı sütlaç:
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın Üzerine yarım bardak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin 4 bardak sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin Nişasta ve vanilyayı kalan sütte ezip kaynamakta olan pirinçli süte ekleyin şeker ve bademi de ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin Ocaktan alın

Kayısıları soyup küp şeklinde doğrayın Sütlaca ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırıp ılınmaya bırakın Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip yarısının üzerlerine tarçın serpin Kalanları kayısı dilimleri ve fıstıkla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.