Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
blancmange, cevizli, hindistan

Hindistan Cevizli Blancmange

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Blancmange





1 litre süt
7 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
400 ml Hindistan cevizi sütü
2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Hindistan cevizli blancmange:
Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın


Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.