Boza Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boza TatlısıBoza köpüğü için 500 ml boza 200 ml krema Leblebi helvası için 500 gr leblebi unu 500 gr tereyağı 500 gr toz şeker 1 ml su Boza dondurması için 1 ml boza 4 yumurta sarısı 200 ml süt 100 gr toz şeker Leblebi ekmeği için 540 yumurta beyazı 600 gr toz şeker 750 gr un 900 gr bütün leblebi Tuz Boza tatlısı: Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Tereyağını eritin Leblebi ununu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıp 5-6 dakika kavurun Şeker ve suyu ilave edin Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin Leblebi ekmeği için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen şekli verip, kalıp veya bıçak yardımıyla 20 parçaya kesin Ekmeğin üzerine helvadan sürün Üzerine frambuazları dizin Soğuk boza köpüğü ekleyin Daha sonra tekrar ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin En üste tekrar boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın |
|