Kadıboğan (Revaniye) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadıboğan (Revaniye)250 gr tereyağı 2 su bardağı un 500 gr toz şeker 2 su bardağı su 1 dilim limon Kaymak Toz Antep fıstığı Kadıboğan (Revaniye): Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın Yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice çekmesini sağlayın Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin Servis yapın |
|