Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadıboğan, revaniye

Kadıboğan (Revaniye)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadıboğan (Revaniye)





250 gr tereyağı
2 su bardağı un
500 gr toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Kaymak
Toz Antep fıstığı

Kadıboğan (Revaniye):
Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın Yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice çekmesini sağlayın Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.