ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadıboğan (Revaniye) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251250)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:51 AM

Kadıboğan (Revaniye)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

250 gr tereyağı
2 su bardağı un
500 gr toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Kaymak
Toz Antep fıstığı

Kadıboğan (Revaniye):
Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın. Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice çekmesini sağlayın. Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.