Mafiş |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mafiş500 gr un 1 yumurta Yarım su bardağı gül suyu 1 çay bardağı su 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı yoğurt 500 gr toz şeker 1 dilim limon 2 su bardağı su Ayçiçeği yağı Kırık fındık Mafiş: Un, yumurta, gül suyu, kabartma tozu, yoğurt ve suyu geniş bir kapta iyice yoğurun Gerekirse biraz daha su ekleyin Sert, ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın Hamuru bezelere ayırın ve merdaneyle yufka şeklinde açın Mantı gibi bıçakla iri karelere ayırın Kareleri ortasından büzüp fiyonk şekli verin Bir tencerede kızgın yağda kızartın Tepsiye dizip soğumaya bırakın Toz şeker, limon ve suyu tencerede kaynatın Soğuk hamurların üzerine sıcak şerbeti döküp, kırık fındıkla süsleyerek servis yapın |
|