Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pembe, sütlaç

Pembe Sütlaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pembe Sütlaç





1 çorba kaşığı buğday nişastası
15 su bardağı su
1 kibrit kutusu lohusa şekeri
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr kiraz
vişne ve karadut
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Pembe sütlaç:
Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatınSoğumaya bırakın

Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayınVanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edinArada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirinNişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezinNişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırınİyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın

Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletinErtesi gün servis tabağına ters çevirip alınOrtasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpinServis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.