İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi![]() 1 litre süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı krema 200 gr toz şeker 2 yaprak irdişah Sos için 250 gr frambuaz veya çilek 5 cl rom 100 gr toz şeker İrdişah kokulu saray muhallebisi: Süt ile irdişahı birlikte kaynatın Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın İrdişah yapraklarını içinden çıkarın![]() Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın Ilınınca servis kaselerine paylaştırın![]() Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın![]() İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki
|
|
|
|