![]() |
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 litre süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı krema 200 gr toz şeker 2 yaprak irdişah Sos için 250 gr frambuaz veya çilek 5 cl rom 100 gr toz şeker İrdişah kokulu saray muhallebisi: Süt ile irdişahı birlikte kaynatın. Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İrdişah yapraklarını içinden çıkarın. Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın. Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın. İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.